›› Home ›› Nieuws

De sage van Meulestedebrug

25 mei 2011

Meulestedebrug vormt een belangrijke verbinding tussen de R4 en de Industrieweg. De brug is versleten en om de haverklap defect. Sas van Rouveroij, fractieleider in het Vlaams Parlement, vindt het hoog tijd dat de Vlaamse regering werk maakt van een nieuwe, duurzame en veilige brug.

De brug dateert van 1955 en heeft zwaar te lijden onder het vele vrachtvervoer. De Vlaamse overheid verklaarde zes jaar geleden dat de brug dringend aan vervanging toe is, maar tot op heden nam men geen initiatief. Bijgevolg moet één van de drukste verkeersaders het doen met een brug die dit jaar al negen keer defect ging.

 

“Telkens de brug in panne valt, heeft dit zware gevolgen voor het verkeer in Gent”, zegt Cédric Verschooten, OCMW-raadslid uit Wondelgem. “Bovendien lijden de buurtbewoners onder de slechte staat van de brug. De losliggende balken veroorzaken immers veel geluidshinder telkens een (vracht)wagen over de brug rijdt”, vult van Rouveroij aan.

De instandhoudingswerken zijn symptomatisch voor het beleid van de Vlaamse regering. De in 2007 beloofde studie voor de vervanging, werd nog steeds niet uitgevoerd. Van Rouveroij en Verschooten volgen de situatie op de voet en denken ook na over de gevolgen tijdens de vervanging. Ze pleiten voor een tijdelijke vervangbrug om de hinder tot een minimum te beperken.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info