›› Home ›› Nieuws

Nieuw bedrijfsvervoerplan voor stads- en OCMW-personeel

7 oktober 2016

Met het nieuwe bedrijfsvervoerplan stimuleert Stad en OCMW Gent haar personeel om te kiezen voor de fiets of het openbaar vervoer voor het woon-werkverkeer. De fietsvergoeding werd verhoogd en men kan kiezen voor gratis abonnementen voor trein en tram. Hiernaast worden er ook (elektrische) pendelfietsen aangeboden. En wie gebruik maakt van de trein of parkeert op een P&R, kan ook een plooifiets aanvragen.

Een tussenkomst in parkeerabonnementen blijft ook mogelijk. Maar een abonnement wordt duurder en parkeren in de Zuidparking, de Sint-Michielsparking of onder de Vrijdagsmarkt is niet langer mogelijk. Parkeren onder de Kouter was sowieso al niet mogelijk voor het stadspersoneel. Met het nieuwe plan wordt de capaciteit van de belangrijkste parkings in de binnenstad dus aanzienlijk verhoogd. 

Het personeel kan zijn eigen plan flexibel samenstellen. Zo kan er per drie maanden voor een verplaatsingsmiddel gekozen worden. Men kan er bijvoorbeeld voor kiezen om tijdens de koude wintermaanden met de auto naar het werk te gaan terwijl in de zomermaanden de fiets van stal kan genomen worden. Er kan ook steeds overgestapt worden naar een duurzamer verplaatsingsmiddel.

Open VLD ondersteunt het plan aangezien het bijdraagt aan een betere mobiliteit waarbij de belangrijkste parkings minder snel volzet zullen zijn. Terwijl het personeel kan kiezen uit een volledig menu en deze flexibel kan samenstellen.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info