›› Home ›› Nieuws

Open Vld Gent, SP.A Gent en Groen Gent samen tegen campagne 'Niet voor gekozen, niet welkom'

28 april 2016

In Het Laatste Nieuws van 27 april 2016 verscheen het artikel ‘Schepen Watteeuw niet langer welkom in alle handelszaken’. Dat verhaalt over een campagne van enkele Gentse handelaars die affiches uithangen met een foto van mobiliteitsschepen Filip Watteeuw en de boodschap 'Niet voor gekozen, niet welkom'. Dit uit protest tegen de invoering van het nieuwe mobiliteitsplan. De affiche wordt verdeeld via een facebookpagina. Open Vld Gent, SP.A Gent en Groen Gent spreken gezamenlijk hun afkeur uit van deze campagne.

Democratie leeft van debat en tegenspraak. Vrije oppositie, kritiek en zelfs satire moeten mogelijk zijn. Maar met een minimum aan respect en gericht op de inhoud. In de vermelde campagne wordt duidelijk ‘de man gespeeld’, op een bijzonder discriminerende manier.

Een politiek mandataris die een plan uitvoert dat democratisch werd goedgekeurd, en om die reden als persoon geweigerd wordt in een handelszaak, is een brug te ver.

We moeten als democraten de rangen sluiten, over alle partijgrenzen heen, tegen dit soort praktijken.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info