›› Home ›› Nieuws

OCMW bouwt nieuw woon- en zorgcentrum

25 mei 2011

Een van de actiepunten in de OCMW-beleidsnota ‘Duurzaam activeren en wonen’, is het realiseren van bijkomende woon/zorgcentra. Zo besliste het OCMW-bestuur aan de Zuidbroek in Mariakerke een woon/zorgcentrum te bouwen, bestaande uit 134 woningen en 10 woningen voor kortverblijf.

Daarbij richt het OCMW zich op de opvang van een aantal specifieke doelgroepen:

 

  • oudere personen met een psychiatrisch verleden, bij wie de toestand, mits adequaat omkaderen, stabiel is
  • mentaal gehandicapte ouderen voor wie moeilijk opvang kan worden gevonden
  • licht tot matig dementerenden, die in kleinschalige groepen worden opgevangen

Zoals in de bestaande OCMW-woon/zorgcentra staat het dagelijkse leven centraal. Leefgroepen van ca. 15 personen leven er in een grote leefruimte met een salon, waar men kan ontbijten, de krant lezen, tv-kijken, en/of samen huiselijke activiteiten kan doen, zoals bijvoorbeeld koken of bezoek ontvangen. De woningen laten ruimte voor een individuele inbreng van de bewoners. Anne Bottequin: “Het is belangrijk voor de bewoners om hun woning zelf te kunnen inrichten. Bij de verhuizing naar een woonzorgcentrum valt het hen zwaar om afscheid te nemen van hun vertrouwde woonomgeving en het meebrengen van persoonlijke voorwerpen, zoals vertrouwde meubels, kan dit compenseren.”

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info