›› Home ›› Nieuws

Bib aan huis

23 mei 2011

Vanaf maandag 11 april 2011 is de vernieuwde ‘Bib aan huis’ gestart, een samenwerking tussen Bibliotheek Gent en de Lokale Dienstencentra van het OCMW Gent. Met dit initiatief ontvangen minder mobiele lezers bibmaterialen thuis.

Frank Wijnakker: “Voor bejaarden, langdurig zieken en mensen met een beperking, is het dikwijls moeilijk om zelf naar de bibliotheek te gaan en daar een boek, tijdschrift, cd of film te kiezen. Daarom brengen vrijwilligers die bibmaterialen heen en weer. Hiervoor kunnen ze gebruik maken van de flexibele ‘Bib aan huis’ lenerskaart.”

De Lokale Dienstencentra van het OCMW Gent waren bereid om mee de schouders onder het project te zetten. Zij hebben al jaren ervaring in het werken met en begeleiden van vrijwilligers. Bovendien bereiken ze met hun dienstverlening ook heel wat potentiële leners.

“Hopelijk kunnen zo heel wat leners in de toekomst genieten van deze vernieuwde dienstverlening”, aldus Frank Wijnakker.

Voor informatie:
LDC De Waterspiegel, Tel. 09 266 30 50
Regio: Muide/Meulestede, Wondelgem, Oostakker en Kanaalzone

LDC Wibier, Tel. 09 266 31 00
Regio: Centrum Sint-Amandsberg en Oostakker

Frank Wijnakker, OCMW-raadslid, Tel. 09 266 89 19

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info