›› Home ›› Nieuws

Waken over draagkracht Stad Gent

21 maart 2011

De instroom van Midden-europese gelukzoekers zet de draagkracht van onze Gentse samenleving zwaar onder druk. Zowel het OCMW, het Gentse onderwijs als de sociale huisvestingsmaatschappijen hebben de handen vol met deze recente toevloed uit onder andere Bulgarije.

De Vlaamse en federale overheid blijft de kop in het zand steken. Zij wijst naar Gent om het probleem lokaal op te lossen. Het Gentse stadsbestuur besloot daarom om de indijkmaatregelen die beschikbaar zijn, te versterken. Onder impuls van schepen Catharina Segers werkt de dienst Burgerzaken alleen nog op afspraak om de dossiers van nieuwkomers verder met gepaste aandacht te bestuderen.

Bij de woonstvaststelling wordt door de politie nauwlettend toegezien of wonen écht mogelijk is op het opgegeven adres. Om misbruiken tegen te gaan wordt ook de samenwerking met het OCMW verder uitgebreid. Het blijven echter druppels op een zeer hete plaat. Open vld Gent zal daarom druk blijven uitoefenen op de hogere overheden om de niet aflatende instroom uit Midden- en Oost-Europa tegen te gaan.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info