›› Home ›› Nieuws

Mathias sluit 250ste starterscontract af

19 mei 2015

Gent gaat voluit voor starters! Op dinsdag 19 mei ondertekende de Gentse ondernemer Jonathan Degraeve het 250ste starterscontract van de Stad Gent, een initiatief dat Mathias De Clercq in 2009 lanceerde. ‘Met het starterscontract brengen we (her)beginnende ondernemers sterker aan de start. Door in te zetten op begeleiding, opleiding en investeringen helpen we hen de eerste drie kritische jaren van een onderneming te overbruggen’, aldus Eerste schepen Mathias De Clercq.

Sinds 2009 ondersteunt de Stad Gent startende ondernemers met een bedrag tot 5.000 euro, waarmee begeleiding, opleiding en investeringen in de eigen zaak bekostigd worden. Hiervoor moet de startende ondernemer (in hoofdberoep) een aanvraag met ondernemingsplan indienen. Die aanvragen worden maandelijks beoordeeld door een groep experts van Agentschap Ondernemen, Syntra Midden-Vlaanderen en Belgian Senior Consulting Vlaanderen vzw. Als zij gunstig advies uitbrengen over de leefbaarheid van het ingediende businessplan en de relevantie van de voorgestelde kosten en investeringen, kan de starter tot maximaal 5.000 euro steun krijgen.

Dat die steunmaatregel de starters effectief een duwtje in de rug geeft, blijkt uit het feit dat van de 250 goedgekeurde starterscontracten er 245 een bloeiende zaak hebben kunnen uitbouwen. Als ondernemende stad blijft Gent absoluut in dit succesverhaal investeren. Deze legislatuur werd het budget voor starterscontracten opgetrokken van 200.000 naar 250.000 euro per jaar. Hierdoor kan de Stad jaarlijks 50 starters ondersteunen.

In 2013 heeft het starterscontract van de Stad Gent, dat startende ondernemers financieel ondersteunt, in het Litouwse Vilnius de Europese Award voor Ondernemerschapsbevordering gewonnen van de Europese Commissie. Het Gentse project haalde het in de categorie ‘Verbetering van de bedrijfsomgeving’ voor andere projecten uit Italië, Letland en Litouwen. Eerder werd het starterscontract geselecteerd als beste Belgische project.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info