›› Home ›› Nieuws

Extra investeringen na resultaat budgetbesprekingen

30 april 2015

Het resultaat van de rekening 2014 mag er wezen: de Stad Gent sluit het boekjaar 2014 af met een positief gecumuleerd budgettair resultaat van 52,3 miljoen euro. Dat is maar liefst 47,6 miljoen euro meer dan begroot. Ook de budgetcontrole voor 2015 verliep vlot. Onder meer de aanhoudende gunstige inflatie- en renteverwachtingen, maar ook de vlotte en correcte uitvoering van het saneringsplan zorgen voor een kleine extra investeringsmarge. “Zonder bijkomende zware ingrepen kunnen we ons budget op koers houden", zegt schepen voor Financiën Christophe Peeters. “We hebben zelfs een klein beetje marge voor extra investeringen.”

Zo voorziet de Stad 405.000 euro voor de bouw van een nieuw dierenasiel aan de Watersportbaan, 415.000 euro voor een skatepark aan de Blaarmeersen en 450.000 euro voor de aanleg van groenzones rond woonblokken aan de Leiekaai. Er komen ook twintig extra personeelsleden in de kinderopvang en buitenschoolse opvang. Daarnaast wordt ook een éénmalige investeringssubsidie voorzien voor de International School of Ghent (ISG).

De ISG, momenteel gevestigd in de Leopoldskazerne, opende in september 2012 de deuren voor tien kinderen van expats tussen 2,5 en 12 jaar. De school telt momenteel een kleine vijftig leerlingen en moest op zoek naar een nieuwe locatie. Mede dankzij een éénmalige investeringssubsidie van de Stad en een erfpachtovereenkomst voor 50 jaar die Universiteit Gent schenkt, kan ISG een nieuwbouw realiseren aan de De Pintelaan.

De nieuwe school in de De Pintelaan moet vanaf 1 september 2016 ruimte bieden aan 150 leerlingen. De ISG werd opgericht met de bedoeling de aantrekkelijkheid van Oost- en West-Vlaamse bedrijven en kenniscentra naar buitenlandse werknemers toe te vergroten. "Gent is één van de toplocaties op wereldniveau in de wereld van de biotechnologie", zegt schepen Sofie Bracke. "Internationaal Onderwijs is zeker één van de elementen die meespelen als bedrijven of kennisinstellingen zich in onze regio willen vestigen. We zijn dan ook tevreden dat dankzij steun van Universiteit Gent en de Stad ISG in Gent kan blijven”.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info