›› Home ›› Nieuws

Stad Gent vereenvoudigt administratie

9 oktober 2014

De Stad Gent gaat de stedelijke administratie fors vereenvoudigen. Tegen 2019 doet de stad het met 434 personeelsleden minder. Hierdoor bespaart de stad 19 miljoen euro op personeelskosten.

Het aantal personeelsleden zal volgend jaar met 88 medewerkers dalen van 4.224 tot 4.136, vooral statutair personeel wordt afgebouwd. Dit gebeurt niet door naakte ontslagen, maar door slechts 25 procent van de vrijgekomen loonmassa van gepensioneerden te vervangen, een cijfer dat in 2016 en 17 zal stijgen tot 35 procent.

De stad wordt organisatorisch ook een stuk slanker. Het OCMW gaat van 4 naar 3 departementen, de stad zelf van 10 naar 9. Twee ondersteunende departementen (Human Resources en Facility Management) zullen gedeeld worden tussen de stad en het OCMW wat de kostenefficiëntie ten goede komt.

Ook fysiek gebeurt er een centralisatie: de Stad bestudeert of op termijn alle publieksgebonden diensten gehuisvest kunnen worden aan het Zuid. Op korte termijn neemt de Stad het Electrabelgebouw in gebruik en na de verhuis van de stadsbibliotheek naar de Krook wordt de oude bibliotheek omgevormd tot kantoren voor stadspersoneel.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info