›› Home ›› Nieuws

Maak wonen betaalbaar

18 mei 2011

Jong VLD Gent trekt al langer ten strijde tegen de stadsvlucht van jonge gezinnen. Specifiek voor Gent zijn de cijfers ronduit alarmerend: er is sprake van een vertienvoudiging van het aantal jonge gezinnen dat de stad verlaat. Jong VLD Gent maakt zich zorgen over deze evolutie. Het gevolg is immers een ongezonde sociale mix en een ontwrichting van het maatschappelijk evenwicht.

We moeten volop inzetten op het behoud van gezinswoningen in onze stad. Jong VLD Gent juicht daarom het initiatief van de stad kortrijk toe, die via stadswandelingen de mooiste gerenoveerde rijhuizen van de stad in de kijker zet. De bedoeling is om rijwoningen te herwaarderen als betaalbare gezinswoning, en zo jonge gezinnen aan te moedigen om in de stad te komen wonen. Jong Vld Gent dringt er bij het stadsbestuur op aan dringend werk te maken van een doortastend woonbeleid dat een halt toeroept aan de stadsvlucht.

www.jongvldgent.be

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info