›› Home ›› Nieuws

Onderwijs is de hefboom naar vrijheid

10 juli 2014

Een goed en performant onderwijs stelt iedereen in staat zich te ontwikkelen tot een onafhankelijk individu, zodat zij zelf vorm kunnen geven aan het leven. Onderwijs is een krachtig instrument om alle mensen, ongeacht hun afkomst, gelijke kansen te geven en iedereen een betere toekomst te garanderen.

Wij zijn dan ook tevreden dat Gent de komende jaren extra middelen voorziet voor het onderhoud en de renovatie van bestaande schoolgebouwen. Open Vld is blij dat de komende jaren meer dan 200 kinderopvangplaatsen gecreëerd zullen worden.

De grote tekorten die we de voorbije jaren in de kinderopvang zagen, dreigen zich te verplaatsen naar het kleuteronderwijs en later naar het lager onderwijs. We juichen dan ook toe dat het stadsbestuur 1700 extra plaatsen heeft gecreëerd in het basisonderwijs. Maar de school kan niet voor alles instaan.

Raadslid Mehmet Sadik Karanfil: "De eerste opvoeders van kinderen blijven hun ouders. Zij hebben de plicht en de verantwoordelijkheid om hun kinderen vaardigheden, normen en waarden bij te brengen die noodzakelijk zijn om met anderen op een goede manier te kunnen samenleven."

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info