›› Home ›› Nieuws

Gent moet geen extra besparingsmaatregelen nemen

10 juli 2014

De jaarrekening 2013 is veel beter dan verwacht dankzij de genomen financiële maatregelen. De rekening toont een algemeen begrotingsresultaat van 37,8 miljoen euro. Het resultaat van het dienstjaar 2013 voor de stad is negatief (2,9 miljoen euro), maar bij de opmaak van het meerjarenplan was een negatief resultaat ingeschat van 29,8 miljoen euro, dus ruim het tienvoudige.

Schepen Christophe Peeters: "Het is duidelijk dat de permanente opvolging van de budgetten en de beslissing om bewarende maatregelen te nemen tijdens het jaar 2013 hun effect niet hebben gemist."

Op het dienstjaar 2013 waren de ontvangsten 0,3 miljoen euro beter dan verwacht. Ook zijn de uitgaven in 2013 onder controle gehouden (er is 22,2 miljoen euro minder uitgegeven). De minderuitgaven realiseren zich vooral bij de eigen werkingskosten en de overdrachten aan allerlei organisaties: respectievelijk 7,8 miljoen euro en 8,6 miljoen euro. Stad Gent noteert ook 3,8 miljoen euro minder personeelsuitgaven en 2 miljoen euro minder schulduitgaven. De pensioenreserves stegen in 2013 met 4,7 miljoen euro tot 106,7 miljoen euro.

Ondertussen zijn in het financieel meerjarenplan 2014-2019 een hele reeks beslissingen genomen met een goed evenwicht tussen ontvangsten en uitgaven, om zo de financiële positie van de stad Gent verder onder controle te houden.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info