›› Home ›› Nieuws

Herbeleef WO I tijdens wandeling op Westerbegraafplaats

10 juli 2014

Wie geïnteresseerd is in een stukje Gentse geschiedenis en funerair erfgoed kan vanaf vandaag terecht op de website http://begraafplaatsen.gent.be. Daar kan je een wandeling terugvinden die je in 7 haltes aan graven en monumenten een beeld schept van de Eerste Wereldoorlog in Gent.

De wandeling is makkelijk af te printen zodat mensen ze zelf kunnen ontdekken. De wandeling werd uitgewerkt voor volwassenen, maar op de site is ook een kinderversie terug te vinden. Jaarlijks zullen er meerdere wandelingen die funerair erfgoed in de kijker plaatsen op de 18 Gentse begraafplaatsen online verschijnen.

Via de website http://begraafplaatsen.gent.be worden op korte termijn alle 90.000 graven op de Gentse begraafplaatsen ontsloten. De website laat toe om via een voor- of achternaam of een geboorte- of sterfdatum de exacte locatie van een laatste rustplaats op te zoeken.

"De laatste jaren maakten we werk van het vergroenen van onze begraafplaatsen", aldus schepen van Burgerzaken Sofie Bracke. "Onze begraafplaatsen zijn nu meer geworden dan alleen plekken waar mensen hun geliefden herdenken, het zijn oases van rust in de stad. Nu vinden we het ook belangrijk dat de Gentenaars deze groene punten ook gaan ontdekken. Vandaar deze wandeling die je meeneemt langs graven en monumenten op onze mooie Westerbegraafplaats. We hopen dat naast gezinnen ook leerkrachten met de wandeling aan de slag gaan en tijdens hun lessen rond WO I tijd vrij maken om onze Westerbegraafplaats te bezoeken."

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info