›› Home ›› Nieuws

Starterscontracten groot succes

10 juli 2014

De starterscontracten die Eerste schepen Mathias De Clercq als schepen van Economie in 2008 in het leven riep, blijven een groot succes. Ondertussen maakten al meer dan 200 Gentenaars gebruik van het initiatief om een eigen zaak op te starten.

De starters krijgen financiële steun van de stad, op voorwaarde dat ze zich laten begeleiden, opleidingen volgen of investeringen doen in hun zaak. Zo komen ze weerbaarder aan de start en hebben ze meer kansen om de eerste drie kritische jaren van hun onderneming te overbruggen. En het recept werkt: van de Gentse starters die gebruikmaken van het contract is na drie jaar nog bijna iedereen actief, terwijl in ons land bijna 20 procent van de opgestarte bedrijven binnen de drie jaar stopt.

Het starterscontract kent dan ook heel wat bijval. De Europese Commissie kende het Gentse starterscontract eind 2013 de Europese Award voor Ondernemerschapsbevordering toe. Ook ondernemersorganisaties als VOKA en Unizo loofden het startersbeleid van de stad. Reden te meer voor de stad om het budget voor de ondersteuning van starters op te trekken van 200.000 naar 250.000 euro per jaar. Op die manier kunnen nog meer Gentse starters een duwtje in de rug krijgen bij de opstart van hun zaak.

Meer informatie over het starterscontract is te bekomen bij de Dienst Economie van de stad Gent:

adres: Sint-Niklaasstraat 27/401, 9000 Gent
telefoon: 09 266 84 00
e-mail: economie@gent.be

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info