›› Home ›› Nieuws

100.000 euro voor jeugdlokaal

10 november 2010

Goed nieuws voor de jeugd uit Sint-Denijs Westrem: op initiatief van eerste schepen en schepen van Economie, Jeugd en Middenstand Mathias De Clercq verleende de Jeugddienst van de Stad Gent een financiële ondersteuning van 100.000 euro voor de renovatie en brandveilig maken van het jeugdlokaal van de scouts en gidsen Zonnekerels. En dat was nodig want de oude lokalen scoorden heel slecht op vlak van brandveiligheid en comfort.

De hele leiding, oud-leiders, ouders en sympathisanten werkten weekends lang om de oude hoeve achter de kerk te restaureren. “Hier is schitterend werk verricht”, aldus schepen Mathias De Clercq die de vernieuwde lokalen officieel inhuldigde. “Het was echt een krot en door de krachten te bundelen beschikken de scouts en gidsen ‘De Zonnekerels’ nu over een prachtig jeugdlokaal.”

Niet alleen dit lokaal, ook vele andere in Gent krijgen de komende jaren een metamorfose. “De voorbije jaren hebben we al 750.000 euro uitgetrokken om de lokalen veiliger te maken, en dit jaar komt daar nog eens 1,5 miljoen euro bij. Het is van alle belang dat onze jeugd veilig en degelijk onderdak krijgt.”

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info