›› Home ›› Nieuws

Oud Gentbrugge en Gentbrugge zijn 'Wijk van de Maand' in januari 2014

19 januari 2014

Na Zwijnaarde (oktober), Dampoort-Sint-Amandsberg (november) en Mariakerke (december) worden de wijken Oud Gentbrugge en Gentbrugge in januari 2014 'Wijk van de Maand'.

Dat gaat gepaard met een rijk gevuld programma, van 4 tot en met 28 januari 2014, met maar liefst 11 activiteiten, waaronder een ontmoetingsmoment rond cultuur, een clean-up day van de volkstuinen, enkele ontmoetingen met nieuwjaarsreceptie, een mobiliteitsdebat, een natuurwandeling, een praatcafé over armoede en een seniorennamiddag. Het hele programma staat op de wijkblog www.gent.be/oudgentbrugge-gentbrugge.

‘Wijk van de Maand’ is het nieuwe concept van ontmoetingen tussen het college van burgemeester en schepenen en de bewoners van de 25 Gentse wijken. Het gaat daarbij niet meer om een enkele debatavond, zoals bij de wijkdebatten en debatcafés uit het verleden, maar om een maand vol interactieve ontmoetingen rond diverse thema’s, op maat van de wijk.

Burgemeester Daniël Termont legt uit: ‘Op die manier willen wij als stadsbestuur een nog beter beeld krijgen van hoe de bewoners hun wijk vandaag ervaren en hoe ze die samen nog beter kunnen maken. Bijzonder aan ‘Wijk van de Maand’ is dat lokale verenigingen, bewonersgroepen en professionele werkers mee instaan voor de organisatie en de uitwerking van de ontmoetingen en activiteiten. Dat zorgt voor nog meer betrokkenheid.’

Iedere bewoner van de wijken Oud Gentbrugge en Gentbrugge kreeg de afgelopen week een brochure in de bus met een beschrijving van alle activiteiten.

Voor elk wat wils

‘Wijk van de Maand’ wil een zo breed mogelijk publiek aanspreken en zorgt voor een actieve deelname van zowel de burgemeester als zowat alle schepenen. Het startschot wordt gegeven op zaterdag 4 januari 2014 met een babbel met bubbels bij HDB-scouts. Afsluiten doen we op dinsdag 28 januari bij VZW Toontje met een praatcafé rond ‘het verhaal achter armoede’. Op die manier kan iedere bewoner van beide wijken een eigen keuze maken in het geheel van ontmoetingen.

Interactieve wijkblog én verslaggeving

Het verslag van ‘Wijk van de Maand’ is, net als de ontmoetingen, uitgesproken interactief. Zo zal ‘Wijk van de Maand’ in Oud Gentbrugge en Gentbrugge te volgen zijn op de nieuwe wijkblog www.gent.be/oudgentbrugge-gentbrugge . Iedereen kan er het programma raadplegen, de activiteiten volgen aan de hand van verslaggeving (met foto’s en filmpjes) én reageren.

Dat was ook al het geval in Zwijnaarde (www.gent.be/zwijnaarde), in Dampoort - Sint-Amandsberg (www.gent.be/dampoort-sint-amandsberg) en Mariakerke (www.gent.be/mariakerke). 

Nieuw daarbij is de digitale ideeënkaart. Daarop kunnen mensen hun ideeën en voorstellen online ingeven (met foto’s of filmpje) en op een kaart aanduiden, opnieuw met de nodige deel- en reactiemogelijkheden!

Wie in de toekomst de elektronische wijknieuwsbrief over de wijken Oud Gentbrugge of Gentbrugge wil ontvangen, kan op de blog zijn contactgegevens opgeven. Vanzelfsprekend worden geprinte versies voorzien voor Gentenaars die niet online actief zijn.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info