›› Home ›› Nieuws

Outletcenter goed voor 2000 nieuwe jobs

1 december 2013

De plannen voor de ontwikkeling van een Outletcenter op The Loop komen opnieuw wat dichterbij. Halfweg 2015 zou de bouw van het volledig nieuwe complex starten. Dit grootschalige private project zal goed zijn voor 2.000 extra banen, waarvan 1.200 voltijds.

Het Outletcenter is een complex van ongeveer honderd winkels waar merkproducten aan grote kortingen te koop zullen zijn. Onder het outletcenter komt een centrale parkeergarage met 3.630 parkeerplaatsen, waarvan 700 voor bezoekers van de nabijgelegen Ikea.

De mobiliteit en de bereikbaarheid zijn van cruciaal belang. Dit geldt voor het autoverkeer, maar er moet ook bijzondere aandacht gaan naar fietsers en voetgangers. Ook de bereikbaarheid met het openbaar vervoer moet nog verder worden uitgebouwd. De NMBS onderzoekt momenteel de mogelijkheid van een treinhalte op The Loop.

Ook de economische voorwaarden zijn belangrijk. Schepen Christophe Peeters: “Het Outletcenter moet een aanvulling vormen op het bestaande Gentse winkelaanbod en mag in geen geval concurrerend werken met het aanbod in de binnenstad. Bij overtredingen zullen sancties worden opgelegd. Er werden duidelijke afspraken gemaakt dat nieuwe mode er niet mag verkocht worden. Er wordt ook een fonds opgericht ter promotie van ‘Gent Winkelstad’ en op de site zal een toeristisch infopunt komen”.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info