›› Home ›› Nieuws

Geen belastingsverhoging voor de Gentenaars

1 december 2013

Het stadsbestuur heeft een ambitieus akkoord bereikt over het budget voor de periode 2014-2019. Open Vld heeft woord gehouden: er is geen sprake van een verhoging van de kernbelastingen en de stad slankt af.

In moeilijke financiële tijden slaagt Gent erin een budget in evenwicht voor te stellen dat ambitieus is, maar tegelijk ook duidelijke keuzes maakt. De Stad kijkt als goede huisvader in de eerste plaats naar zichzelf. De stadsorganisatie wordt slanker, slimmer en efficiënter gemaakt. De keuzes voor Open Vld waren duidelijk: Het akkoord vrijwaart de economie en de jobs van de Gentenaars, zorgt ervoor dat er meer middelen gaan naar onderwijs en kinderopvang, voert een inhaalbeweging door op het onderhoud van de wegen en fietspaden en zorgt ervoor dat het overlastteam structureel verankerd wordt in de politiewerking. Daarnaast kiest het stadsbestuur opnieuw voor de noodzakelijke investeringen, wat de dynamiek in onze stad ten goede komt. Eerste schepen Mathias De Clercq, schepen van Financiën Christophe Peeters en schepen Sofie Bracke:  “Gent blijft de stad die wonen, werken en ondernemen ondersteunt. De kernbelastingen in Gent stijgen niet en in prioriteiten, zoals onderwijs, veiligheid en de wegen, wordt extra geïnvesteerd. Dit is een akkoord dat ten goede komt van alle Gentenaars.”

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info