›› Home ›› Nieuws

Woord houden

1 december 2013

Open Vld Gent heeft woord gehouden. Er komt een begroting in evenwicht zonder verhoging van de aanvullende personenbelasting, de onroerende voorheffing en de bedrijfsbelasting. Werken, wonen en ondernemen in Gent wordt dus gevrijwaard. We gebruiken de pensioneringsgolf om, zonder ontslagen, de stadsadministratie moderner en efficiënter te maken met minder ambtenaren.

Nieuwe inkomsten komen er door een verhoging van bepaalde lokale belastingen (zoals op de banken, leegstand en verkrotting) en retributies.

Het stadsbestuur blijft investeren in infrastructuur, onze veiligheid, het onderwijs en de kinderopvang en legt ook nieuwe accenten die een duurzame ontwikkeling van onze stad mogelijk maken.

Het echte werk kan nu beginnen. Eén van onze aandachtspunten zal  onze Middenstand zijn. Om te weten wat er bij de middenstand leeft voerde Open Vld Gent een enquête uit bij meer dan 400 zelfstandige ondernemers. Daaruit blijkt dat er toch wat onvrede is over de communicatie en de coördinatie bij openbare werken, te weinig parkeerplaatsen, of het gebrek aan fietsenstallingen. Na de vele initiatieven van Mathias De Clercq, zoals het avondshoppen, zal de nieuwe schepen van Middenstand Christophe Peeters deze materie ter harte nemen. Hij zal de resultaten van de enquête meenemen in de opmaak van zijn beleidsplan. Want voor ons is een welvarende en leefbare stad niet mogelijk zonder een bloeiende lokale middenstand.

Mick Daman

Voorzitter Open Vld Gent

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info