›› Home ›› Nieuws

Hold-up op provinciefonds

1 december 2013

De Vlaamse regering heeft beslist 26 miljoen euro te besparen op het provinciefonds. Oost-Vlaanderen moet daardoor onverwacht 6.840.000 euro extra bezuinigen. Middelen die men aanwendt om onder meer de dienstverlening te optimaliseren, gemeenten te ondersteunen, te participeren in de Gentse haven komen nu in het gedrang.

Dat deze beslissing zonder voorafgaand overleg is genomen ergert gedeputeerde Geert Versnick mateloos en is alles behalve een toonbeeld van behoorlijk bestuur. Het is tekenend voor deze Vlaamse regering. Nadat men de beslissing had genomen om 26 miljoen euro uit de zakken van de provincies te halen, ging men bovendien schaamteloos en zelfvoldaan gaan communiceren over een Vlaamse begroting in evenwicht. Op deze manier is het kinderspel om een begroting in evenwicht te realiseren. Men schuift de verantwoordelijkheid systematisch en zonder enige wroeging door naar de andere bestuursniveaus.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info