›› Home ›› Nieuws

Een proper en leefbaar Gent

16 mei 2011

‘Schoon Gent, iedereen content’ is de slogan waarmee de stad, samen met IVAGO, al een tijdje de strijd aangaat tegen zwerfvuil en sluikstorten. Mede onder impuls van Open Vld Gent verstrengt de aanpak.

Iedereen wil een propere stad, maar we stellen vast dat niet iedereen daar even veel respect voor opbrengt. “Zwerfvuil en sluikstorten in het straatbeeld behoren tot de grootste ergernissen bij de Gentenaars, daarom zal het stadsbestuur, onder impuls van Open Vld, nog meer inzetten op de netheid en leefbaarheid van de wijken en deelgemeenten. Het kan niet langer dat we met z’n allen moeten opdraaien voor de gemakzucht van enkelingen”, aldus Eerste Schepen Mathias De Clercq.

Met concrete acties willen we de netheid en leefbaarheid van de wijken verbeteren. Sami Souguir, fractievoorzitter en ondervoorzitter Open Vld Gent-Zuid: “Naast sensibilisering moet een strenge en kordate aanpak van sluikstorten, wildplakken en andere vormen van overlast, zorgen voor propere en leefbare wijken. Dat ambtenaren hiervoor een gemeentelijke administratieve sanctie kunnen opleggen, houdt een snelle vervolging in en zorgt ervoor dat de politie haar handen vrij heeft om andere zaken aan te pakken.”

www.mathiasdeclercq.be
www.souguir.be
www.openvldgent.be

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info