›› Home ›› Nieuws

Gentse haven logistieke hotspot

15 09 2013

De haven van Gent blijft het goed doen als logistieke draaischijf. Eerste schepen en schepen van Haven, Economie en Ondernemen Mathias De Clercq mocht begin september nog het nieuwe logistiek centrum van DSV openen. De investering is goed voor 23.000 vierkante meter aan opslagruimte en 120 nieuwe jobs zowel voor hoog- als laaggeschoolden.

“De keuze van DSV voor Gent bevestigt de troeven van de Gentse haven en getuigt van een groot vertrouwen in Gent als logistieke uitvalsbasis”, zegt Mathias De Clercq. “We hebben de ambitie om de haven van Gent verder uit te bouwen als logistiek platform. Dat komt ook bestaande spelers als Volvo Cars ten goede, want zij rekenen op efficiënte logistieke leveranciers.”
Gent kent in tegenstelling tot andere havengebieden weinig files en zet maximaal in op de binnenvaart en het spoor om alle vervoersvormen zo goed mogelijk te benutten. Cruciaal voor de verdere ontwikkeling van de haven van Gent is de nieuwe, grotere zeesluis in Terneuzen en een betere verbinding met Frankrijk via het Seine-Schelde-Noord project. Mathias De Clercq: “Op die manier kan Gent zich profileren als noordelijk aanvoergebied voor Noord-Frankrijk, de brede Parijse regio en het Europese hinderland.”

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info