›› Home ›› Nieuws

Extra bewonersplaatsen tijdens Gentse Feesten

22 mei 2013

Tijdens de Gentse Feesten komen er 580 parkeerplaatsen bij voor bewoners. Daarmee stijgt dat aantal naar bijna 1.500 plaatsen. 'Bewoners moeten kunnen parkeren. Bezoekers maken best gebruik van parkeergarages en beter nog park-and-rides', zegt Christophe Peeters (Open Vld), schepen van Feesten.

De 580 bijkomende parkeerplaatsen voor bewoners komen in een cirkel rond de Feestenzone. Dat betekent dat die plaatsen dag en nacht worden gereserveerd voor bewoners. Bezoekers die op die plaatsen parkeren, riskeren een boete.


Zwaar

'Bedoeling is dat bewoners die in en rond de Feestenzone wonen, in hun buurt ook kunnen parkeren. Door de Feesten verdwijnen er in de Feestenzone heel wat dergelijke plaatsen. Bewoners moeten kunnen parkeren als ze van hun werk komen of als ze boodschappen doen', zegt schepen Peeters.

Vorig jaar was het aantal voorbehouden bewonersplaatsen al gestegen naar 908. Toen waren ook in de stedelijke parking Ramen 200 plaatsen gereserveerd voor bewoners. Maar dat systeem werkte niet. 'Omdat moest gereserveerd en betaald worden', klinkt het. Dat systeem wordt afgeschaft.

Peeters stipt aan dat de Gentse Feesten voor de stadsbewoners al zwaar zijn. 'Vergeet niet dat in de Feestenzone en errond veel mensen wonen. Zij verdragen die Gentse Feesten tien dagen lang. In het centrum is het altijd wat. Van koopjes tot een brede waaier aan activiteiten. Het mag niet de omgekeerde wereld worden, dat bewoners in een park-and-ride moeten gaan staan', zegt hij.

Bezoekers van de Feesten worden aangemaand op een park-and-ride te parkeren en met het openbaar vervoer naar het centrum te komen. 'Ik wil het de bezoekers en de bewoners gemakkelijk maken. Bewoners, personen met een handicap, motor- en scooterrijders en fietsers moeten gemakkelijk kunnen parkeren. Bezoekers kunnen van ver al zien hoeveel plaats er is in de parkeergarages. Het is zinloos dat ze koste wat kost zo dicht mogelijk tegen de Feestenzone willen parkeren', aldus Peeters.

Bron: De Gentenaar (22 mei 2013)

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info