›› Home ›› Nieuws

Open Vld Gent verzet zich tegen het schrappen van het hoofddoekenverbod

18 mei 2013

De neutraliteit van het bestuur moet gegarandeerd blijven want dit is de enige garantie voor een open, diverse en tolerante maatschappij. Open Vld Gent verzet zich dan ook tegen het schrappen van het 'hoofdoekenverbod' voor ambtenaren aan de loketten van de Stad.

Tijdens de voorbije legislatuur, werd onder impuls van Open Vld Gent het verbod op het dragen van levensbeschouwelijke kentekenen voor ambtenaren in contact met het publiek aan het loket ingevoerd in onze stad. Gemakshalve wordt dit door de tegenstanders ervan het ‘hoofddoekenverbod’ genoemd. Vandaag wordt dit via een burgerinitiatief opnieuw op de agenda van de gemeenteraad geplaatst. Het standpunt van Open Vld Gent is niet gewijzigd, wij blijven achter het bestaande verbod staan en zullen ons verzetten tegen het schrappen er van.

Wij geloven immers dat de overheid en haar personeelsleden er alles aan moeten doen om de neutraliteit uit te dragen en te garanderen. Men dient alle schijn van partijdigheid te vermijden want neutraliteit van het bestuur is de enige garantie voor een open, diverse en tolerante maatschappij waar iedereen, wat zijn overtuiging ook is, zich in volle vertrouwen kan richten tot de overheid.

Om dat standpunt duidelijk kenbaar te maken hebben we beslist om een "Open brief" te richten aan alle Gentenaars.

De volledige brief kan u hier downloaden.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info