›› Home ›› Nieuws

Open Vld tevreden met beperking openbaarmaking leegstandsregisters

26 maart 2013

Tijdens de gemeenteraad van gisterenavond heeft schepen Tom Balthazar aangekondigd dat het Gentse stadsbestuur zich in de toekomst op de uitzonderingsbepaling inzake openbare orde en veiligheid zal beroepen om de leegstandsregisters niet meer openbaar te maken. Het stadsbestuur gaat hiermee in op de vraag van de Open Vld-fractie. Open Vld-fractievoorzitter Sami Souguir is dan ook tevreden met de aangekondigde maatregel.

Mick Daman, voorzitter Open Vld Gent: "Iedereen is het er over eens dat de krakersbeweging die de lijsten op hun website publiceerde en er een overzichtskaart van maakte, de gegevens misbruikte. Door het niet langer onvoorwaardelijk openbaar maken van de leegstandsregisters wordt de kans op een aanzuigeffect van krakers in onze stad en een potentieel risico voor de openbare orde verkleind."

Naast het versneld werk maken van een wetsvoorstel dat kraken strafbaar moet stellen vraagt Open Vld ook maatregelen om de onnodige leegstand van panden tegen te gaan o.a. door het optrekken van de leegstandsheffing.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info