›› Home ›› Nieuws

Overlastteam Gentse politie actief

20 februari 2012

Sinds enkele maanden is het overlastteam van de Gentse politie operationeel. Met de extra agenten wil het stadsbestuur de overlast in bepaalde probleemwijken aanpakken. De inzet van het overlastteam past in de wijkgerichte aanpak van stad Gent om allerlei vormen van overlast tegen te gaan. Het team is op dit moment vooral actief in de wijken Brugse Poort, Rabot, Sluizeken-Tolhuis-Ham, Dampoort, Nieuw-Gent, Muide-Meulestede en Ledeberg en de eerste resultaten zijn alvast veelbelovend.

De voorbije jaren werd Gent geconfronteerd met een ongecontroleerde instroom van migranten uit de nieuwe EU-landen. Dit heeft in diverse wijken geleid tot allerhande vormen van overlast. We moeten hier kordaat tegen optreden en kunnen en mogen niet tolerant zijn voor asociaal gedrag.

Gemeenteraadslid Carl De Decker: “Gent is een open en gastvrije stad, maar we mogen onze wijken niet aan hun lot overlaten. Wie onze leefregels niet respecteert, moet daar op aangesproken worden en indien nodig beboet. Door kordaat op te treden tegen alle vormen van overlast, kan de leefbaarheid van de stad gevrijwaard blijven. Gent is een aangename en veilige stad om te wonen, werken en leven en dat moet zo blijven.”

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info