›› Home ›› Nieuws

Hypothecaire aftrek: duidelijkheid a.u.b.

20 februari 2012

Open Vld-voorzitter Alexander De Croo betreurt de onduidelijke en onhandige communicatie vanuit de Vlaamse Regering over de toekomst van de fiscale aftrek voor hypothecaire leningen: “De Vlaamse regering vraagt voortdurend extra bevoegdheden. En nu ze die krijgt, slaagt ze er niet in om duidelijk aan te geven wat ze met die extra bevoegdheden zal doen. Dat is zeer pijnlijk.”

Veel ongerustheid

Het gevolg van deze onduidelijke communicatie is dat er veel ongerustheid heerst bij vele gezinnen in Vlaanderen of ze in de toekomst nog zullen genieten van het fiscale voordeel voor hun woning. “Deze ongerustheid is voor niets nodig. Bij de onderhandelingen over de staatshervorming is afgesproken dat Vlaanderen zowel het geld krijgt als de fiscale instrumenten om ook in de toekomst een fiscaal voordeel te geven voor mensen die lenen om een eigen woning te kopen. De vraag is dus niet of Vlaanderen dat voordeel zal kunnen overnemen, de vraag is of ze dat wil. En die vraag kan enkel beantwoord worden door de politieke partijen die deel uitmaken van de huidige en de volgende Vlaamse regering.”

Alexander De Croo is alvast zeer duidelijk over de houding van zijn partij. “Onze oud-ministers Dirk Van Mechelen en Marino Keulen, hebben in het verleden zeer zware inspanningen gedaan om mensen aan te moedigen een eigen woning te komen. Denk maar aan de verlaging van de registratierechten en de meeneembaarheid ervan. We zullen dus niet toestaan dat deze inspanningen teniet gedaan worden door het belangrijke fiscale voordeel voor mensen die een lening aangaan, af te schaffen of grondig te beperken. Een Vlaamse regering die dat doet, zal er één zonder Open Vld zijn.”

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info