›› Home ›› Nieuws

Meer betaalbare woningen

14 februari 2012

Eén van de grootste uitdagingen waar Gent voor staat, is het grote tekort aan kwalitatieve en betaalbare woningen. Open Vld pleit daarom voor een ‘slimme’ uitbreiding van het woonaanbod, een aangepast en toekomstgericht bouwreglement en de oprichting van een innovatief woonlabo.

Zowel jongeren, gezinnen, alleenstaanden als senioren hebben het moeilijk om een geschikte betaalbare en kwalitatieve woning te vinden in de stad. Gent heeft daarom nood aan een forse en snelle inhaalbeweging voor verschillende types woningen. Volgens Eerste schepen Mathias De Clercq, lijsttrekker voor Open VLD, zijn er maatregelen nodig om het woningaanbod uit te breiden. ‘De bestaande bouwreglementen moeten bijvoorbeeld aangepast worden zodat er sneller meer woningen kunnen bijkomen.’

Open Vld pleit verder voor de oprichting van een innovatief woonlabo dat op zoek gaat naar duurzame oplossingen voor wonen in Gent. Dat labo moet bijzondere aandacht hebben voor betaalbare, energievriendelijke en kwalitatieve woningen. ‘De uitbouw van de woningmarkt moet op een slimme en doordachte manier gebeuren, aangepast aan de noden van de Gentenaars. Zo kunnen we ervoor zorgen dat meer mensen over een betaalbare en kwalitatieve woning beschikken in Gent’, aldus Mathias De Clercq.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info