›› Home ›› Nieuws

Minder steun voor nieuwe EU-burgers

14 februari 2012

Sinds januari 2011 neemt het aantal leefloon en levensminimum gerechtigden af. “Deze daling is vooral bij nieuwe EU-burgers vrij groot”, verduidelijkt OCMW-voorzitter Geert Versnick. “In januari kregen 1.059 nieuwe EU-burgers financiële steun. In augustus waren het er nog 948. Sinds juni stagneert ook het aantal nieuwe aanvragen voor financiële steun bij deze groep. Daar waar er voordien ruim 40 aanvragen per maand waren, is dit sinds juni gedaald naar een 12 tot 15-tal per maand”.

Volgens Geert Versnick is de daling van het aantal steungerechtigde nieuwe EU-burgers te danken aan de maatregelen tegen sociale fraude, het handhavingsbeleid van het OCMW Gent en aan de maatregelen die stad en OCMW Gent namen om de instroom van nieuwe EU-burgers in te dijken. “Ook de informatie-uitwisseling tussen POD Maatschappelijke Integratie en Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) in Brussel hebben een positief effect”, meent Versnick. “EU-burgers kunnen enkel hun verblijf behouden als ze geen onredelijke belasting vormen voor het sociaal zekerheidsstelsel. DVZ kan dankzij de informatieuitwisseling nagaan wie een belasting vormt. Daardoor verliezen veel EU-burgers hun verblijfsrecht of zien ze af van OCMW hulp”.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info