›› Home ›› Nieuws

Onderwijs voor iedereen

14 februari 2012

“Een plaatsje voor elke kleuter, voor elk kind”, het is niet zomaar een holle slogan. Voor Open VLD is onderwijs en kinderopvang een absolute prioriteit. Want kansen geven en krijgen, dat begint op school.

De voorbije jaren kon je er niet naast kijken. Er is een tekort aan kinderopvangplaatsen in onze stad en dat tekort dreigt zich bovendien te verplaatsen naar de kleuterscholen en naar het basisonderwijs. “Voor open VLD is het evident: als we tweeverdieners in de stad willen houden of als we nieuwe gezinnen willen aantrekken dan is voldoende kinderopvang en onderwijs een absolute noodzaak. Daarom wil Open VLD de komende jaren tot 1200 extra plaatsen creëren in de Gentse kinderopvang, niet alleen door zelf bijkomende kribbes te bouwen maar ook door de andere onderwijsnetten én bedrijven en particulieren aan te moedigen en te steunen om kinderopvangplaatsen te creëren”, aldus schepen Sofie Bracke.

Maar onderwijs is natuurlijk veel meer dan zomaar een opvangplaats. Het is een plaats waar kinderen kansen kunnen en moeten krijgen om te groeien en hun talenten te ontwikkelen zodat ze later zo sterk mogelijk in het leven kunnen staan. Mania Van der Cam, zelf directeur in een school vult aan: “En die kansen geven, daar kan je niet vroeg genoeg aan beginnen. Daarom pleit Open VLD resoluut om alle kindjes vanaf 3 jaar in het kleuteronderwijs te krijgen.” De kleuterklas is niet alleen een goede voorbereiding op het basisonderwijs, kindjes leren er ook leven in groep en ontwikkelen hun sociale vaardigheden. Het is ook in de kleuterklas dat bijvoorbeeld anderstalige kindjes intensiever kunnen worden begeleid zodat ze met dezelfde (Nederlandse) taalbasis aan het basisonderwijs kunnen beginnen. Kortom de bouwstenen voor een succesvol leven worden gelegd in de kleuterschool.

www.sofiebracke.be

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info