›› Home ›› Nieuws

Ten strijde tegen stadsvlucht

21 maart 2011

Uit een studie van SumResearch blijkt dat, ondanks de inspanning van de centrumsteden, nooit eerder zoveel jonge gezinnen de stad ontvluchten. Voor Gent zijn de cijfers ronduit alarmerend: ondanks de bevolkingstoename verlaten tien keer meer mensen de stad, vaak jonge gezinnen met kinderen.

Jong VLD Gent maakt zich hier zorgen over. Het zorgt immers voor een ongezonde sociale mix en een ontwrichting van het maatschappelijke evenwicht in de stad. Gezinnen als ruggengraat van de middenklasse brengen letterlijk en figuurlijk leven. Ze zorgen voor de stedelijke dynamiek en een tegenwicht voor een vergrijzende samenleving.

De betaalbaarheid van wonen wordt als een van de belangrijkste redenen naar voor geschoven: jonge gezinnen hebben vaak een te hoog inkomen voor een sociale woning, maar kunnen zich geen woning op de reguliere markt veroorloven. Maar ook veel praktische nadelen van wonen in de stad spelen een rol: mensen vinden geen parkeerplaats in de buurt, geen kinderopvang...

Voor Jong VLD is het duidelijk: de stadsvlucht moet een halt toegeroepen worden. Dit jaar zullen we constructieve voorstellen uitwerken waarmee we hopen dat onze stad, ook voor jonge gezinnen, opnieuw een aantrekkelijke en betaalbare woonplaats kan worden.

www.jongvldgent.be

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info