Medezeggenschap Openbaar Vervoer De Lijn

21 oktober 2015

Dat het openbaar vervoer door De Lijn in veel gevallen niet voldoet aan de noden van de stad is een oud zeer. In het bestuursakkoord staat, terecht, dat het stadsbestuur erop zal staan dat het mee zeggenschap krijgt over het beleid en de investeringen in het openbaar vervoer dat door De Lijn in de Gentse regio wordt ontwikkeld.

Dit zou onder meer concreet gestalte moeten krijgen door een apart directiecomité voor de Gentse regio waarin het Gentse stadsbestuur een directe vertegenwoordiging krijgt.

Hierover heb ik volgende vragen:

  • Zijn er al concrete stappen ondernomen om als stadbestuur mee zeggenschap te krijgen over het beleid en de investeringen in het openbaar vervoer van De Lijn?
  • Vond hierover reeds een overleg plaats met minister Weyts? Zo ja, wat was het resultaat van dit overleg?

Sami Souguir
Fractievoorzitter


Antwoord:

Er zijn al heel wat gesprekken geweest met De Lijn over de samenwerking van de Stad Gent en De Lijn. Deze gesprekken vonden vooral plaats met de directeur van de entiteit De Lijn Oost-Vlaanderen. Bij een aantal van deze gesprekken was ook de directeur-generaal Roger Kesteloot betrokken.

Tijdens deze gesprekken zijn er afspraken gemaakt over een intensievere manier van samenwerken en afstemmen. Er is een nieuwe overlegstructuur uitgewerkt waarbij zowel diensten en schepenen worden betrokkenen. Op strategisch niveau zijn er op zeer regelmatige basis gesprekken tussen de Stad en De Lijn Oost-Vlaanderen.

Er vond nog geen overleg plaats met minister Weyts.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info