Meer overleg tussen middenstand en stad

24 september 2007
Schepen van Economie Mathias De Clercq wil geregeld overleg tussen stad, handelaars en zelfstandigen-organisaties. Dat moet de Gentse middenstand en zijn klanten ten goede komen.

De middenstand regeerde zaterdag het land en deelde gul geschenkjes uit tijdens de Dag van de Klant. Ook in de Wondelgemstraat, waar Unizo dit jaar een extra inspanning deed omdat de organisatie hoopt dat de komst van het nieuwe gerechtsgebouw en het project in de Rabotwijk nieuwe handelszaken zal aantrekken. 'Dit is een winkelstraat voor de toekomst', vindt Joris De Wildeman van Unizo Gent-Meetjesland. 'Je hebt het gerechtshof, de campus van Kaho Sint-Lieven ?n het project Bruggen naar het Rabot. Maar de handelaars van de Wondelgemstraat moeten beseffen dat mensen graag winkelen in een schone straat, met aantrekkelijke gevels en etalages. Zo hebben we een project lopen in samenwerking met het Centrum voor Deeltijds Onderwijs in de Holstraat. Zij komen gratis gevels reinigen ?n schilderen. De handelaar moet alleen voor het materiaal zorgen. We wijzen er de winkeliers ook op dat het belangrijk is om oude gevelreclame weg te halen.' Ook Mathias De Clercq, die samen met Koen Crucke achter de toonbank van een aantal zaken ging staan, gelooft in de aantrekkingskracht van de wijk. Hij wil meer overleg tussen stad, handelaars en middenveld om een middenstandsdynamiek te cre?ren. 'Tot het einde van het jaar zullen verschillende focusgroepen bij elkaar komen om idee?n uit te wisselen, problemen te signaleren en oplossingen te formuleren', zegt De Clercq. 'Ik bezoek elke zaterdag zelfstandige bedrijven en daaruit heb ik geleerd dat de handelaars vragende partij zijn voor geregeld overleg: over parkeerproblemen, verfraaiing van de winkelstraten, fiscaliteit... Gent kan daar als middenstandsstad alleen maar beter van worden.' (gjdv)

Bron: Het Nieuwsblad

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info