Scholen schrappen vaker zwemuren

6 maart 2024

We konden allemaal het verontrustende bericht lezen in de pers dat meer en meer scholen de zwemuren schrappen. Gemeenteraadslid Christiaan Van BIgnoot stelt vast dat enerzijds de scholen worstelen met de verhoogde kost van het schoolzwemmen en het busvervoer alsook is het steeds moeilijker om de lestijd van de zwemlessen efficiënt in te vullen. Collega Carl De Decker stelde hierover reeds in 2019 een mondelinge vraag aan uw voorganger Elke Decruynaere. 

Ondertussen zijn we 5 jaar verder en heeft Christiaan volgende vragen : 

Worden er in de stedelijke basisscholen zwemuren geschrapt? 

Elke stedelijke school beslist zelf hoe vaak de leerlingen gaan zwemmen. Wat is de huidige frequentie ? Is deze verminderd in vergelijking met 2019? 

Elke leerling in het lager onderwijs heeft recht op 1 schooljaar gratis zwemmen. Maar wat is vandaag het kostenplaatje voor de andere schooljaren in vergelijking met 2019? 

Het antwoord van de schepen kan u hier nalezen.
 

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info