Changing rooms

19 september 2022

Net als eten en drinken is een toiletbezoek voor iedereen een primaire behoefte. Stad Gent beschikt over zo’n 185 gratis toegankelijke openbare toiletten verspreid over het hele grondgebied. In 70% van die toiletten heeft de stad gezorgd voor een luiertafel en een toilet voor rolstoelgebruikers.

Onlangs werd raadslid Stephanie D'Hose aangesproken door een moeder die een 14-jarige zoon heeft die zwaar hulpbehoevend is en niet zindelijk. Uitstappen maken met de zoon is niet evident omdat er heel weinig plaatsen zijn waar je grotere kinderen met beperkingen liggend kunt verversen. De weinige plaatsen waar dit wel kan is bijvoorbeekd in Puyenbroek te Wachtebeke en Diep in de Zee te Oostkamp. Daar beschikken ze over een ‘changing room’. Dat is een ruimte met een grote tafel met mat en een tillift voor mensen die niet kunnen stappen. In Gent beschikt enkel De Krook over een vaste en opklapbare verzorgingstafel.

Vraag:
Kan dit aanbod nog uitgebreid worden?
Hoe staat de schepen hier tegenover?

Het voledige antwoord met overzicht van de schepen kan u hier lezen.
 

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info