Vispopulatie in Gent

30 september 2021

Raadslid Mattias De Vuyst verwijst naar een eerdere schriftelijke vraag betreffende de ‘Waterkwaliteit en Paaiplaatsen te Gent’. We konden concluderen dat de vispopulatie in Gent toeneemt. Helaas nog niet op hetzelfde niveau als in het verleden, waarbij mensen in de Blaarmeersen bvb. letterlijk tussen de vissen zwommen. 

Echter werpen de inspanningen van het college blijvende resultaten af. In de gezamenlijke beleidsnota ‘Water in de stad’ hadden stad Gent en de Vlaamse Waterweg dan ook neergeschreven om een aantal groenen oevers aan te leggen. Dit aangezien er in onze stad nog maar weinig paaiplaatsen voor vissen overblijven. Graag had ik daar omtrent de stand van zaken geweten.  

Vraag:
Zijn de locaties voor bijkomende paaiplaatsen in onze Gentse wateren reeds verder uitgewerkt de afgelopen twee jaar?
Heeft de Stad de beloofde ondersteuning van ANB en de provinciale visserijcommissie daarbij gehad?
Is er zicht op de impact van de werken aan de Bourgoyen Ossemeersen, ingang Mahatma Gandhistraat, en ter hoogte van Park Halfweg naar aanleiding van de ondertunneling van de Drongsesteenweg. Die regio van de Leie bevat immers de meest geschikte oevers van Gent voor het voortbestaan van de vispopulatie.
Zijn er monitoringen van de vispopulatie in Gent en kan ik daar een overzicht van verkrijgen? ANB had voorgenomen een meting begin 2020 te zullen uitvoeren. Echter kan het zijn dat er vertraging is opgelopen door de COVID 19 – Pandemie.

Lees het volledige antwoord hier.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info