Kwijtschelding huurgelden

19 januari 2021

Alle ondernemingen in een gebouw van de Stad Gent, Farys of sogent krijgen voor de maanden juni tot en met december 2020 een betalingsuitstel voor de huurgelden en voor de forfaitaire bijdragen in het verbruik van de nutsvoorzieningen. 

Voor de ondernemingen in een gebouw van de Stad Gent, Farys of sogent met een omzetdaling van minstens 60% door de coronamaatregelen is er een kwijtschelding.

Omwille van de grote impact van de coronacrisis op ondernemingen, ging het stadsbestuur in mei 2020 over tot een kwijtschelding van de huurgelden en forfaitaire bijdragen in de kosten voor nutsvoorzieningen voor de maanden maart, april en mei 2020. Ondernemingen kwamen in aanmerking als ze een omzetdaling ten gevolge van de coronamaatregelen konden aantonen van minstens 60% ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor. 35 bedrijven maakten van de steunmaatregel gebruik, voor een bedrag van in totaal 231.765 euro.

De Stad Gent voorziet nu onder dezelfde voorwaarden een kwijtschelding voor de maanden juni tot en met september 2020 en oktober tot en met december 2020. Getroffen ondernemingen kunnen de kwijtschelding aanvragen op basis van een verklaring op eer. Voor de periode juni-september uiterlijk op 10 december 2020.

Vraag:
1. Hoeveel aanvragen werden er ingediend? Graag onderverdeling naar betalingsuitstel voor huurgelden en verbruik nutsvoorzieningen of kwijtschelding van huur? Graag opsplitsing naar Stad Gent/Farys/Sogent.
2. Hoeveel dossiers en voor welk bedrag aanvaard, over hoeveel panden gaat het?
3. Hoeveel uitstel en hoeveel kwijtscheldingen van huur werden toegekend?
4. Hoeveel procent van eigendommen van stad Gent wordt aan privé personen en bedrijven/ondernemingen verhuurd?

Veli Yüksel
Gemeenteraadslid

Het volledige antwoord op deze vragen leest u hier.

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info