Inleveren van de nummerplaat

30 juni 2020

Gentenaars die hun nummerplaat inleveren kunnen beroep doen op een vervoersalternatief ten bedrage van maximaal 500€. Voor de subsidie komt een natuurlijke persoon ingeschreven in Gent in aanmerking, waarbij binnen het gezin een voertuig wordt geschrapt (uitgeschreven bij Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen).

Aanvragers kunnen uit meerdere van volgende vervoersalternatieven een subsidie aanvragen:

  • aankoop van een (elektrische) (bak)fiets, speed pedelec of elektrische bromfiets 
  • huur van een (elektrische) (bak)fiets, speed pedelec of elektrische bromfiets 
  • aankoop van een gebruikersabonnement bij een erkende autodeelorganisatie, zoals de kilometerprijzen per gereden kilometer. Het volstaat om een kopie van je laatste gebruiksfactuur door te sturen. De terugbetaling van een waarborg voor het ontlenen van een auto komt niet in aanmerking. 
  • Abonnement voor openbaar vervoer 

Vraag:
 

 

1- hoeveel Gentenaars hebben in de periode 1 Jan 2017 tem 22 juni 2020 een aanvraag ingediend, graag een overzicht per maand?

2- hoeveel aanvragen werden afgekeurd?

3- welke tegemoetkoming werd respectievelijk toegekend, opgesplitst per maand per modus.

4- welk budget staat hier tegenover?

5- heeft het coronavirus een effect gehad op het aantal inleveren autoplaat en overschakelen op andere modus in de desbetreffende periode?

Veli Yüksel
Gemeenteraadslid

Het volledige antwoord leest u hier.
 

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info