Verlichting Muidepoort

11 februari 2020

Gemeenteraadslid Veli Yüksel werd aangesproken door bewoners van de Muidepoort en omgeving ivm de onveilige oversteekplaats aan het kruispunt Muidepoort/Loodsenstraat-Roerstraat. Vooral ‘s avonds is de zichtbaarheid zeer slecht voor automobilisten om de voetgangers te zien.

Een andere problematiek betreft te snel rijden op de Muidepoort. Ook een problematiek die zich vaak ‘s avonds voordoet.

Vraag:
Is het mogelijk om aangepaste (led-)verlichting te plaatsen ter hoogte van het zebrapad op het kruispunt Muidepoort/Loodsenstraat-Roerstraat?
Op welke termijn kan de verlichting er komen?
Is het mogelijk op de Muidepoort maatregelen te nemen zodanig dat automobilisten en andere weggebruikers zich houden aan de snelheidsbeperking?
Welke maatregelen zal u nemen?
Op welke termijn kunnen de aanpassingen worden doorgevoerd op Muidepoort om het verkeer veiliger te maken?

Antwoord:
De cel Openbare verlichting is inderdaad ter plaatse geweest met een projectleider van Fluvius. Daar werd vastgesteld dat er nood is aan aanpassing van de openbare verlichting. Er werd ondertussen een aanpassingsproject opgemaakt door Fluvius op basis van lichtstudies. Dit aanpassingsbesluit werd door het College goedgekeurd op 16 april 2020 en vervolgens aan Fluvius overgemaakt voor bestelling van de materialen.

Gezien de leverancier van de armaturen produceert in Spanje en de fabriek door de coronacrisis tijdelijk gesloten was, zal de fabricage en levering mogelijks een kleine vertraging oplopen.  
We hopen alvast dit najaar (tegen de winter) alle vereiste aanpassingen te kunnen doen aan de openbare verlichting in de Muidepoort.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info