zebrapad Groenstraat thv de Emilie Schattemanstraat te Oostakker

8 februari 2019

Bewoners, ouders en schoolgaande jeugd uit de aanpalende wijken zijn, gelet op het drukke verkeer, vragende partij voor een zebrapad op de kruising van de Emilie Schattemanstraat met de Groenstraat te Oostakker.

Daar de brug over de R4 aan de Smalleheerweg tijdens de renovatie onderbroken zal zijn, gaat het verkeer nog toenemen waardoor een veilige oversteekplaats geen overbodige luxe is.

Vraag:
Kan er op de bewuste locatie op korte termijn een zebrapad komen?

Patricia De Beule
Gemeenteraadslid

Antwoord:
Door de renovatiewerken aan de Smalleheerwegbrug verwacht het Mobiliteitsbedrijf minder verkeer in de Groenstraat aangezien alle verkeer uit de Smalleheerweg niet meer op de Groenstraat zal aansluiten, maar op de N70.

Het zal niet meer mogelijk zijn voor gemotoriseerd verkeer om de beweging tussen Lochristi/bedrijventerrein Oostakker Noord en Gent via deze route te maken.

Dit is conform de wegcategorisering in het mobiliteitsplan. 

Gezien een zebrapad nuttig kan zijn voor de voetgangers uit aanpalende wijken naar en van de brug en voor de openbaar vervoergebruikers in de Groenstraat zal bekeken worden wat de beste ligging is.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw

Op 13 oktober staan de liberalen, socialisten en onafhankelijke Gentenaars samen op één lijst Voor Gent.

Voor Gent kiest voluit voor samenwerking, over de partijgrenzen heen en reikt de hand aan iedereen die op een positieve manier aan het Gent van morgen wil werken.

Meer info:

www.voorgent.be

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info